Končno se lahko odpravite na podaljšan vikend izlet v objeme gričkov slovenske Toskane!

Končno se lahko odpravite na podaljšan vikend izlet v objeme gričkov slovenske Toskane!

V začetku maja svoja vrata namreč odpira dvorec z apartmaji v sklopu posestva Vinska klet Zlati grič v Škalcah nad Slovenskimi Konjicami. Tako se bomo končno lahko odpravili in obiskali te magične kraje tudi za podaljšan vikend in ne samo v obliki enodnevnega izleta.

Vinogradniško posestvo Zlati grič se razteza na 75 ha izvirno zloženih parcel vinogradov v Škalcah, neposredno nad mestnim jedrom Slovenskih Konjic. Predana ekipa vinogradnikov tam nadaljuje z več kot 800-letno tradicijo pridelave grozdja, poleg odličnih vin, ki jih je moč kupiti v njihovi trgovini v Škalcah ter prek spleta pa je moč na posestvu znova tudi prespati.

Privoščite sebi in svojim najbližjim noč v pravem pravcatem dvorcu!

Nočitvene kapacitete na posestvu Zlati grič pa nikakor niso nekaj vsakdanjega. Na vrhu grička namreč stoji srednjeveški dvorec iz 15. stoletja, danes preurejen v eno najčarobnejših apartmajskih hiš v deželi. V stavbi, ki je danes kulturni spomenik, so skozi stoletja bivali najrazličnejši imenitneži: od Konjiških gospodov Walseejcev, cesarskega dvora, Tattenbachov, žičkih kartuzijanov, pa vse do grofov Windischgratzov, ki so objekt zapustili leta 1945.

Izbirate lahko med apartmaji Trta, Rozga in Vitica

Renesančni dvorec je umetelno prenovljen na način, ki ohranja bistvene tradicionalne elemente, te pa so premišljeno dopolnjeni z vsem potrebnim za zagotavljanje kar najvišje ravni sodobnega udobja. V največjem apartmaju, Trta, se boste med drugim lahko razvajali z masažno kopeljo, apartma Rozga je idealna izbira za družine, najmanjši apartma Vitica pa je pisan na kožo romantičnim parom, željnim bolj intimnega oddiha v naravi, v objemu s soncem obsijanih in s trto poraščenih gričkov nad mestom cvetja in vina.

Žička kartuzija, staro mestno jedro, dvorec Trebnik …

Obisk Zlatega griča ter raziskovanje Slovenskih Konjic in njihove neposredne okolice zagotovo ne bosta razočarala niti tistih najbolj radovednih. Očara že samo staro mestno jedro, ki ga na dvoje deli simpatičen potoček Ribnica, nad njim pa kraljuje poznogotska Cerkev svetega Jurija, katere zvonik se uvršča med najstarejše in največje na Štajerskem. V meščanski hiši v osrčju starega mestnega jedra domuje Mestna galerija Riemer, v kateri si lahko ogledate stalno slikarsko zbirko konjiškega podjetnika Franca Riemerja, skriva pa tudi zaklade kot je slika Beneške šole Leonarda da Vincija.  V grajskem parku nad župnijsko cerkvijo stoji dvorec Trebnik, kjer se med drugim lahko sprehodite skozi čudovit grajski park, zeliščni vrt ter zeliščno galerijo. Nad severnim vznožjem Konjiške gore se bohoti Stari grad. Nekoč je bil to eden najimenitnejših in največjih gradov na Štajerskem. Če pa se boste zapeljali do Doline sv. Janeza, boste tam odkrili Žičko kartuzijo. Nekdanji samostan kartuzijancev iz 12. stoletja je danes predvsem mesto za sprostitev in pobeg od mestnega vrveža. V njegovi stari obokani samostanki kleti, imenovani Otokarjeva klet, pa zorijo konjiške penine Vinske kleti Zlati grič.

Right Menu Icon