Tokratno tedensko akcijo ZLATOGRIŠKI DVOJČEK smo zasnovali nekoliko drugače.
Naše sveže vino Sauvignon 2020 je namreč na tekmovanju Sommelierska selekcija 2021 prejelo nagrado v kategoriji Špargelj vin – vin, ki se podajo k špargljevim in zelenjavnim jedem.
Zato vam tokrat poleg 27-odstotnega popusta na buteljčno vino Sauvignon 2020 podarjamo še recept vrhunskega šefa in »kuharja s srcem« Andreja Smogavca, ki skrbi za razvajanje vaših brbončic v Gostilni Grič by Andrej Smogavc. 
Špargljeva rižota by Andrej Smogavc
Sestavine:
–       500 g špargljev
–       400 g riža arborio
–       150 g šalotke
–       3,5 dcl jušne osnova
–       150 g masla
–       80 g sira parmezan
–       sol
–       beli poper.
Priprava:
Šalotko najprej sesekljamo in jo v kozici prepražimo, da zastekleni. Špargljem odlomimo oleseneli del in jih narežemo na kolobarje. Špargljev ne lupimo. Pripravljene šparglje in riž dodamo v kozico k šalotki. Pražimo toliko časa, da riž postekleni. Postopoma prilivamo jušno osnovo, da se riž skuha al’ dente. Na koncu vmešamo maslo in sir ter začinimo.
Pa naj vam tekne!

Vino po znižanih cenah je kupcem na voljo od danes dalje v trgovini na Škalcah in na spletu.

Veselimo se vašega obiska!

Right Menu Icon