Posebna ponudba degustacij

Ponudba pokušin

Posebna ponudba degustacij
Zlati grič

ZLATI GRIČ

zakladnica doživetij

Zlati grič
Vinska klet Zlati grič

VINSKA KLET

Zlati grič

Vinska klet Zlati grič
Dvorec

VINOGRADNIŠKI

dvorec

Dvorec
Golf

ODPRTO MAREC- NOVEMBER

Golf igrišče

Golf
previous arrow
next arrow

DOBRODOŠLI V

zakladnico doživetij

Zlati grič se ponaša z eno najmodernejših vinskih kleti v regiji, golf igriščem med vinogradi, apartmaji v Vinogradniškem dvorcu iz 15. stoletja in odlično kulinarično ponudbo v Gostilni Grič.

GALERIJA

Oglejte si sodobno arhitekturo in se razvajajte z našimi vini.

Raziskujte in si oglejte vinograde ter kulturni spomenik – Vinogradniški dvorec.

Okusite sveže pripravljeno kulinarično ponudbo Gostilne Grič.

Preverite in okusite naša kakovostna in vrhunska vina.

OGLED VINSKE KLETI IN

DEGUSTACIJE

V osrčju vinogradov se nahaja ena najsodobnejših vinskih kleti v regiji. Objekt, velik 3.500 m² s kapaciteto 1,3 milijona litrov, je v celoti vkopan v zemljo, strehe pa zatravljene in zasajene. V naravi so vidni le posamezni fasadni elementi, ki se izvirno vključujejo v obstoječi ambient vinogradniške krajine.

Dragi obiskovalci, zato vam z veseljem razkažemo klet sodobne arhitekture in ponudimo naša vina, s katerimi lahko razvajate sebe in svoje najbližje.

VEČ

spletena trgovina

VINA

VEČ

POSEBNA

Konjiška penina

VINTAGE

RAZISKUJTE

VINOGRADNIŠKI
DVOREC

V neposredni bližini vinske kleti in gostilne se na dominantni lokaciji nahaja Vinogradniški dvorec s 3 čudovitimi apartmaji. Zgradba iz 15. st. je spomeniško zaščitena in predstavlja osnovo logotipa podjetja.

Apartmaji imajo kategorizacijo 3*, so prostorni in prenovljeni z izbranim okusom. Ugotovili boste, da je vse udobje prostorov in naprav v primerjavi z izjemnimi pogledi na vinograde, golf igrišče ali vinsko klet nepomembno. Če k temu dodamo še steklenico penine, ki vas pričaka ob prihodu, odločitev za obisk ne bi smela biti težka.

VEČ

OKUSI MED VINOGRADI

GOSTILNA
GRIČ

Nad vinsko kletjo in golf igriščem se sredi vinogradov nahaja gostilna Grič. Obratovati je začela kot vinotoč, danes pa se je razvila v kulinarično eno najbolj prepoznavnih restavracij na širšem območju. Ponudba temelji na lokalni pridelavi hrane in vina ter izvirnem kombiniranju obojega. Kulinarično-vinsko zgodbo odlično dopolnjujejo čudoviti razgledi na vinograde, v katerih lahko uživate za prav vsako mizo.

VEČ

GOLF MED VINOGRADI

GOLF
IGRIŠČE

V idiličnem okolju škalskih vinogradov leži igrišče za golf z 9 luknjami. Zaradi naravnih danosti je izredno razgibano in v celoti obkroženo z vinogradi. Igralna polja popestrijo vodne ovire in številna drevesa, fairwayji in greeni pa so zmeraj zelo urejeni in odlično vzdrževani. Zaradi razgibanosti terena ter pogosto ozkih igralnih polj je potrebna velika natančnost in zato je igrišče pravi izziv tudi za izkušene igralce. Za vse, ki še niste igrali, pa nudimo možnost spoznavanja igre in učenje golfa na vadišču na Dobravi pod okriljem golf kluba Zlati grič. Igrišče je običajno odprto od marca do novembra.

VEČ

RAZISKUJTE

ŽIČKA
KARTUZIJA

Kraj, kjer se čas ustavi in narava spregovori. Že leta 1467 so v Gastužu, ki se danes ponaša kot najstarejša slovenska gostilna, popotnikom točili samostansko vino, ki so ga hranili v obokanih kleteh kartuzijanskega samostana v Žičah. Zaradi debelih kamnitih zidov, ki omogočajo konstantno temperaturo skozi celo leto, še danes uporabljamo to klet za zorenje 60.000 steklenic naše bele in rosé penine.

VEČ

Right Menu Icon